Trouwringen naar eigen ontwerp

Vorige maand zijn mijn man en ik getrouwd en nu we net terug zijn van onze huwelijksreis is het tijd om even een mooie review achter te laten voor Juwelier de Eenhoorn. Hier hebben we namelijk onze trouwringen gekocht en daar zijn we zo enorm blij mee. De trouwringen die wij hebben aangeschaft bij Juwelier de Eenhoorn hebben we zelf ontworpen. We hadden vooraf totaal geen idee dat dit mogelijk was, maar toen we op zoek gingen naar een juwelier voor trouwringen bij ons in de buurt kwamen we op juwelierdeeenhoorn.nl terecht. Daar vonden we een optie om zelf je eigen trouwringen te ontwerpen. Dat maakt je trouwring natuurlijk wel heel erg bijzonder. Het eigen ontwerp betekent dan ook dat je echt alles zelf bepaalt:

  • Het materiaal van de ring
  • De vorm
  • De bewerking
  • Eventuele edelstenen
  • De inscripties

Het hele ontwerp van de trouwring kun je hiermee naar jouw eigen hand zetten en dat hebben we dan ook gedaan. We wilden echt unieke trouwringen hebben en die hebben we dankzij Juwelier de Eenhoorn dan ook kunnen kopen.

Het ontwerp van onze trouwringen

Samen met een ontwerper van Juwelier de Eenhoorn zijn we aan tafel gegaan om onze trouwringen te ontwerpen. Het ontwerpen van ringen is echter nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Natuurlijk weet je dat hij rond moet zijn en om je ringvinger moet passen, maar daar houdt het toch ook wel mee op. Eerst hebben we bepaald dat de ringen van geel goud gemaakt moesten worden. We houden wel van deze traditionele uitstraling voor een trouwring en in onze ogen herken je daar ook aan dat het een trouwring is. Daarna hebben we bepaald dat we graag een ovale ring wilde hebben. Dat betekent niet dat de vorm van de ring niet rond is, maar dat de band die de ring vormt ovaal is. Hiermee krijgt de ring een lichte bolling over de breedte van de ring. Dit geeft een heel mooi effect. Vervolgens hebben we bepaald dat ik een aantal diamantjes in de ring wilde hebben. Mijn man heeft één diamantje in zijn ring laten zetten, maar die is echt heel subtiel. Hij vind één steentje wel leuk, maar in zijn ogen zijn trouwringen met een diamantje meer iets voor dames dan voor heren. Vervolgens hebben we de ring op persoonlijke wijze laten bewerken met een patroon. Daarover zeg ik hier niets, want dat willen we natuurlijk wel voor onszelf houden, zodat het echt een unieke ring blijft. Laat ik het zo zeggen, dat we een mooi patroon hebben weten te verwerken in de ring die onze eenheid goed weergeeft en ook onze verbintenis aan elkaar symboliseert. Om deze zelfde reden hebben we onze namen aan de binnenkant laten graveren met een infinity-teken ertussen, om onze eeuwige liefde voor elkaar extra te benadrukken. Natuurlijk staat ook de datum van ons huwelijk in de ringen gegraveerd.

De ringen waren mooi op tijd klaar

Nadat we het ontwerp van onze trouwringen definitief af hadden konden ze bij Juwelier de Eenhoorn aan de slag om de ringen te maken. Het duurde niet lang voordat we een telefoontje kregen dat we de ringen konden komen ophalen. Dit was voor ons wel een heel bijzonder moment. Je bent toch benieuwd hoe jouw ontwerp er uiteindelijk in het echt uitziet. De trouwringen zijn werkelijk schitterend geworden. We hadden er echt even geen woorden voor toen we ze voor het eerst onder ogen kregen. Dit is toch iets wat ook door je gedachten gaat zodra je de ringen na het ja-woord bij elkaar om doet. Wij zijn Juwelier de Eenhoorn heel dankbaar voor onze mooie trouwringen.

Lees meer…